Julsylta

Jag har aldrig varit något fan av sylta. Men är det jul så är det. Denna sylta görs med hjälp av Agar-agar som ibland kan vara lite svårt att hitta. Men när man väl hittat det så kan man ha mycket kul med det.

Ingredienser:

  • 2 dl torr Sojafärs (helst fina gryn)
  • 100 g Tofu
  • 1 dl Gluten
  • 1 msk Ketchup
  • 1 msk Agar-agar
  • 1 dl Gluten
  • 1 dl riven rödbeta
  • 1 tärning buljong
  • Vitpeppar, svartpeppar, kryddpeppar & salt

Tillagning:
Koka upp sojafärsen i vatten tillsammans med buljongtärningen och rödbetorna. Slå över sojafärsen i en sil och pressa ur så mycket vatten som möjligt när den är tillräckligt mjuk.

Mosa ned tofun med fingrarna i färsen och krydda med ketchup och kryddorna tills du är nöjd. Tillsätt gluten och rör om hastigt med en gaffel så att det inte klumpar sig.

Koka upp agar-agar med 2 deciliter vatten. Häll ned hälften av blandningen i en lagom stor form för att också rymma sojafärsen och tofun. Låt geléblandingen kallna så att den nästan är helt fast. Fyll formen med sojafärsen och tofun och pressa ordentligt. Slå över resten utav geléblandingen.

Ångkoka formen i en wok eller i en insatts till microvågsugn i ca. 4 min. Låt sedan syltan kallna över natten. Skär upp tunna skivor och servera till julbordet.

1 Svar to “Julsylta”


  1. 1 kat 11 december, 2009 kl. 22:27

    Har undrat på sistone om det vore möjligt att göra vegetariskt sylta. Roligt att hitta en recept så man behöver inte experimentera själv. Tack!


Lämna en kommentar






Välkomment till "copy meat". Detta är en blogg för olika recept, exeperiment och tips för vegetariska versioner av köttrecept.

Vill du bidra med recept eller åsikter så är du välkommen att kommentera här på bloggen eller skicka ett mail till copymeat@gmail.com

Receptkategorier