Vegetarisk kycklingbuljong

I mina recept använder jag en hel del buljong. Och det vegetariska buljongutbudet kanske inte alltid är det bästa i svenska matvarubutiker. Därför använder vi ett eget recept på kycklingbuljong. Detta recept fungerar utmärkt att använda i andra recept där kycklingbuljong används.

Ingredienser:

  • 3 dl bjäst
  • 3 msk lökpulver
  • 2 msk havssalt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja

Tillagning:
Blanda alla ingredienser i en burk som håller buljongen torr. Förvaras i skafferi eller kryddskåp.

Annonser

3 Responses to “Vegetarisk kycklingbuljong”


  1. 1 Underground Cooking 1 december, 2008 kl. 12:21

    Det här måste testas! Jag har ofta längtat efter annan buljong. Har ni fler buljongrecept tas de tacksamt emot!

  2. 2 Josefine Ottosson 11 januari, 2014 kl. 3:44

    Hej! Detta låter jättebra! Det jag undrar är hur man ska göra med det? Hur mycket i tex en liter vatten? :)

  3. 3 I A 12 februari, 2014 kl. 6:33

    Jag tar 1 msk till 2,5 dl vatten, alltså 4 msk till en liter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s






Välkomment till "copy meat". Detta är en blogg för olika recept, exeperiment och tips för vegetariska versioner av köttrecept.

Vill du bidra med recept eller åsikter så är du välkommen att kommentera här på bloggen eller skicka ett mail till copymeat@gmail.com

Receptkategorier


%d bloggare gillar detta: